Aday Öğrenciler

 

Kuruluş:

Anestezi Programı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü kapsamında eğitim vermekte olup sağlık sektörünün vazgeçilmez ihtiyacı olan Anestezi Teknikerlerinin yetiştirilmesi konusunda güncel eğitim vermeye devam etmektedir.

Kazanılan Derece:

Programı başarı ile tamamlayan mezunlara Anestezi alanında ön lisans diploması verilir ve Anestezi Teknikeri unvanı alırlar.

Kabul ve Kayıt Koşulları:

Yüksekokulumuza Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  Temel Yeterlilik sınavı (TYT) ile öğrenci kabul edilir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar:

Üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden ilgili yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Yüksekokul yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler belirlenen derslerden muaf tutulabilecektir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları:  

Anestezi Programı mezunlarının, anestezi öncesi, sırası ve sonrasında hasta takibi yapabilmesi ve gerekli girişimleri uygulaması, ekip çalışmasına yatkın olması, hasta haklarına duyarlı, güncel uygulamaları takip ederek kalite standartlarına uygun çalışabilecek düzeyde olması beklenmektedir.

Programda mevcut olan derslerin tümünün başarıyla tamamlamak ve 4 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmiş olmak.

Program Profili:

Anestezi Programı, anestezi uygulamasında, , anestezinin güvenli bir şekilde uygulanabilmesinde, sürdürülebilmesinde, sonlandırılmasında anesteziste yardım etme, ortamın hazırlanması, ekipmanların kullanılması, bakımı ve bir sonraki uygulama için hazır tutulması ve hastanın derlenme odasına güvenli bir şekilde teslim edilmesi sorumluluklarını üstlenecek, ameliyathanede çalışabilecek ve tıptaki yenilikleri takip ederek uygulamalarına yansıtacak nitelikte teknik elemanları yetiştirmektedir.

Mezunların İstihdam Profilleri:

Anestezi Programı mezunları, devlet, üniversite ve özel hastanelerin ameliyathaneleri ile ağrı ünitelerinde çalışabilirler.

Üst Derece Programlarına Geçiş:

Mezun olan öğrenciler, dikey geçiş sınavı ile ÖSYM tarafından ilan edilen alanlara (lisans programlarına) başvurabilir. Programımız öğrencilerinin dikey geçiş sınavı ile lisans tamamlayabileceği bölümler: Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleridir.

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme:

Bir eğitim-öğretim yılı içinde bir yarıyıl derslere devam eden öğrenciler için her yarıyılda, bir ara sınav, bir yarıyıl sonu sınavı yapılmaktadır. Öğrencilerin derslere %70 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Ölçme ve değerlendirmede bağıl sistem kullanılmaktadır.

Mezuniyet Koşulları:

Anestezi Programı öğrencilerinin mezun olabilmek için 4 yarıyılda toplam 130 kredi ve 130 AKTS tamamlaması ve GANO'larının en az 2,00 olması gerekmektedir.

Olanaklar:

Anestezi Programı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ait derslik ve uygulama laboratuvarlarında eğitimini sürdürmektedir.

Anestezi Programı'nda  1 Profesör, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi Doktor ve 1 Sağlık Teknikeri görev yapmaktadır.

 

Anestezi Programı Uygulama Laboratuvarı 

I. Uluslararası Öğrenci Paramedik Rallisi 

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ve Paramedik Derneği PARDER işbirliği ile 7 – 9 Mart 2019 düzenlenen I. Uluslararası Öğrenci Paramedik Rallisi 21 Üniversitenin katılımı ile gerçekleşmiştir. 8 Mart 2019’da düzenlenen I. Uluslararası Öğrenci Paramedik Rallisi’nde Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinden Dilay Ceren Temelocak, Ebrar Sarıyalçın, Erkam Kılınç, Zeynel Şengül ve Samet Yangel yarışma Genel klasmanda üçüncü, Temel Yaşam Desteği etabında birinci, Olay Yeri Değerlendirme etabında üçüncü olmuşlardır. Öğrencilerimize tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 

Temel Yaşam Desteği ve Acil Yaklaşımlar Eğitimi

3 Mayıs 2019 tarihinde programımız tarafından okulumuzun Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Patoloji Laboratuvar Teknikleri ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri 2. sınıf öğrencilerine yönelik olarak “Temel Yaşam Desteği ve Acil Yaklaşımlar Eğitimi” düzenlenmiş, oluşturulan istasyonlarda “Erişkin Temel Yaşam Desteği, Çocuk Temel Yaşam Desteği, Hava Yolu Yönetimi, Bebek ve Erişkin Hava Yolu Tıkanıklıkları” konularında uygulamalı eğitimler düzenlenmiştir. 

Temel ve İleri Yaşam Desteğinde Simülasyon Eğitimi

Anestezi Programı Doç. Dr. Nazan Atalan Özlen, Öğr. Gör. Fidan Küdür Çırpan ve Sağ. Tek. Asu Gürer tarafından 7 – 8  Mart 2019 tarihlerinde İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Medikal Simülasyon Merkezi (SİMMERK) işbirliği  ile Anestezi Programı öğrencileri için düzenlenen;   “Temel ve İleri Yaşam Desteğinde Simülasyon Eğitimi” gerçekleşmiştir. Öğrencilere ön test yapıldıktan sonra Uzm. Dr. Özlem Saçan ve diğer eğitimciler eşliğinde uygulamalar yaptırılmış, son test ile biten etkinlik sonunda öğrenciler, eğitim memnuniyetlerinin yüksek olduğunu belirtmişlerdir. Öğrencilerimizi gösterdikleri ilgi ve çaba için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 

KBRN Farkındalık ve Temel Afet Bilinci Eğitimi

İlk ve Acil Yardım Öğrencileri için "KBRN Farkındalık ve Temel Afet Bilinci Eğitimi"14 ve 17 Mayıs 2019 tarihlerinde ve 10.00-15.00 arasında Ahmet Alpaslan DURU (Arama Kurtarma Teknisyeni) ve Seval DEDEOĞLU'nun (Mühendis) eğitmen tarafından AFAD İstanbul, Yeşilköy Hizmet Binası (Arama Ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü)’nde eğitim düzenlenmiştir. 

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Okul Birincisi

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı sonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu okul birincisi Anestezi Programı öğrencisi Özge HODANCI olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, hayatı boyunca nice başarılar dileriz. 

 

 


Bu sayfa Anesthesia tarafından en son 16.11.2023 23:31:47 tarihinde güncellenmiştir.

Anestezi

HIZLI ERİŞİM